top of page

Cakejes van VOS

Nog een lekkere verrassing nodig voor je feestje?

Met deze mooie en lekkere cupcakes rechtstreeks uit de Wereld van Vos scoor je gegarandeerd!

nodig:

- cupcakes (uiteraard)

Nog geen recept?

Onderaan deze pagina vind je er een.

- boterroom of roomkaas

- witte en oranje icing of marsepein

- chocolade pasta/schilfer/druppel

Maak je cupcakes volgens je lievelingsrecept en in je lievelingssmaak.

(Hier is dat absoluut iets met chocolade...)

Laat de gebakken cupcakes goed afkoelen en haal de kunstenaar in jezelf boven!

Smeer de bovenkant van je cupcake in met boterroom of roomkaas (dit is de lijm).

Rol je witte en oranjekleurige icing of marsepein uit.

Snij met een glas een cirkel uit de witte en een cirkel uit de oranje icing.

Leg de witte cirkel op de cupcake.

Snij uit de oranje cirkel het snuitje van VOS, maak het aan de achterkant wat vochtig en kleef het op de witte cirkel op de cupcake.

Maak van de restjes oranje en witte icing de oortjes.

Maak de 2 oogjes en het neusje met chocolade.

Mmmm - klaar is VOS!

Smakelijk en smullig!

INGREDIENTEN voor 12 stuks 3 eieren (gesplitst) 150 g zelfrijzende bloem 25 g vanillebloem (pudding) - voor chocolade cupcakes vervang je dit door cacaopoeder (echte cacao - niet gesuikerd) 5 el melk 175 g roomboter 175g kristalsuiker 2 zakjes vanillesuiker 1 snuifje zout ZO MAAK JE HET! Splits de eieren. Zeef de bloem. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eidooiers luchtig met de suiker en de vanillesuiker tot het beslag als een lint van de klopper loopt. Doe er de zachte boter, de gezeefde zelfrijzende bloem en vanillebloem bij. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Spatel het opgeklopte eiwit en de melk onder het deeg. Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm en giet in elk vormpje evenveel beslag (voor 2/3 gevuld). Plaats in het midden van de oven en bak de cakejes in 10 minuten op 150° en daarna 10 minuten op 180° goudbruin. Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes een minuut in het bakblik zitten. Na een minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik. Je kunt het bakblik een beetje schuin houden zodat de cupcakes er langzaam uitvallen. Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster. Eenmaal afgekoeld zijn de cupcakes klaar om verder te decoreren zoals hierboven beschreven.

bottom of page